védikus asztrológia
élettérkép
megfelelő időpont
védikus naptár

Védikus asztrológia

A védikus asztrológia segítségével meghatározható, hogy a bolygók pozitív és káros hatásai mikor fogják elérni az egyént, a céget, a nemzetet, stb. Ezzel a tudással az egyén jövőjének összes területét fel lehet térképezni, és így bárki időben fordulhat segítő eszközökhöz, melyekkel a szerencsétlenségek elkerülhetők, vagy a pozitív hatások felerősíthetők.
Bolygók
Az univerzum működését Természeti Törvények irányítják. Ezen Természeti Törvények kormányzásának a részei a bolygók. Az egyéni és a kollektív életet ugyanazok a Természeti Törvények uralják mint az egész univerzumot, így a kilenc bolygó az egyéni és kollektív élet minden területével összefügg.

„Az embereknek és a teremtésnek a fejlődése és haladása, mind a bolygók hatalmának és irányításának alávetettek.” Brihat Parashara Hora Shatra.

Professzor Tony Nader fedezte fel az emberi fiziológia és a Természeti Törvények szerkezete közötti tökéletes kapcsolatot, feltárta az agy belső struktúráját, és egy az egyben megfelelő kapcsolatát a kilenc bolygóval. Így bebizonyosodott hogy az egyéni életre a kozmikus folyamatok hogyan hatnak. A Természeti Törvények alapvető szerkezete összekapcsolja az egyén intelligenciáját a kozmikus intelligenciával- az emberi idegrendszer alapvető részeit a kozmikus hasonmásukkal.

A naprendszerünk meghatározó bolygói a védikus asztrológiában:


1. Nap 2. Hold 3. Mars 4. Merkúr 5. Jupiter 6. Vénusz 7. Szaturnusz 8. Felszálló holdcsomópont 9. Leszálló holdcsomópont A felszálló holdcsomópont és a leszálló holdcsomópont a földről szemlélve a nap és a hold eszmei síkjainak két metszéspontja.

12 asztrológiai jegy Az egész univerzumot egy személy alakjaként szemlélhetjük. Az univerzum 12 asztrológiai jegyből áll. Minden egyes asztrológiai jegy a test egy részét képviseli. A kilenc bolygó irányítja ezt az univerzális testet. A 12 asztrológiai jegy egy kör 12 egyenlő szeleteként jelenik meg.
A földről nézve, a nap egy év alatt halad át a 12 asztrológiai jegyen keresztül, így a nap körülbelül egy hónap alatt halad át egy asztrológiai jegyen. A naphoz hasonlóan valamennyi bolygó keresztülhalad az asztrológiai jegyeken.
A 27 holdház
A 27 hold ház mindegyike egy meghatározott tudati minőséget képvisel. A 27 hold ház befolyásolja azon asztrológia jegy minőségét, amelyikben áll. Ugyanígy a Bolygó minősége bizonyos fokig függ attól a hold háztól amiben elhelyezkedik. A 27 hold házat egy kör 27 egyenlő részeként ábrázolhatjuk. Minden egyes hold ház 4 egyenlő részből áll. Ezeknek mindegyiknek megvan a saját jelentősége és a hozzá tartozó értelmezése.A földről nézve a hold körülbelül 27 nap alatt halad át egy 27 hold házból álló körön keresztül, így a hold körülbelül egy nap alatt halad át egy hold házon. A holdhoz hasonlóan az összes bolygó áthalad a 27 hold házon.
Születési horoszkóp
A születési horoszkópnak az alapját a bolygók elhelyezkedése képezi az asztrológiai jegyekben és a hold házakban. A születés pillanatában, minden egyes bolygó meghatározott helyzetben áll az asztrológiai jegyek és a hold házak által alkotott körben.


Az égbolton a bolygók pályájukon különféle sebességgel haladnak. A lassú mozgású bolygók hosszabb hatással bírnak, így nagyobb a jelentőségük az előrejelzések során.

A bolygók mozgását az asztrológiai jegyeken tranzitoknak nevezzük. A bolygók folyamatosan mozognak a pályájukon és hatást gyakorolnak a születési élettérképben fixen elhelyezkedő bolygókra.

A 9 bolygó, az asztrológiai jegyek és a hold házak kölcsönhatása sokrétű hatást hoz létre mind az egyén, mind a szervezetek, nemzetek és a világ mint egész életében.

Bármely bolygó negatív hatása esetén megfelelő vibrációjú Mantrák alkalmazása javasolt. A Mantrákat a kívánt eredmény érdekében szisztematikusan, helyes kiejtéssel és hangsúllyal, az erre speciálisan képzett személyek (panditok) tudják recitálni. A panditok egész életüket erre szentelik. A helyes Mantrák kiválasztásához egyéni élettérképünk (chart) áttanulmányozása szükséges. Az élettérképünk elkészítése után a panditok javaslatot tesznek arra, hogy melyik jagjára - yagya - van szükségünk a negatív hatások semlegesítéséhez.

 

A védikus asztrológia segítségével meghatározható, hogy a bolygók pozitív és káros hatásai mikor fogják elérni az egyént, a céget, a nemzetet, stb. Ezzel a tudással az egyén jövőjének összes területét fel lehet térképezni, és így bárki időben fordulhat segítő eszközökhöz, melyekkel a szerencsétlenségek elkerülhetők, vagy a pozitív hatások felerősíthetők.
tovább
 
Az élettérkép -chart- a védikus asztrológiában a születés időpontjában és a születés helyén az égnek egy kétdimenziós képe, melyen a bolygók és csillagok helyzete látható. Ennek elemzésével előre meghatározhatóak az egyén életében levő lehetőségek, események, melyeknek ismerete felhasználható az élet minőségének javításához.
tovább
 
Születési idő pontosítás: A védikus asztrológiában speciális technika áll rendelkezésre, hogy meghatározzuk, vagy pontosítsuk a születés nem ismert, vagy helytelenül ismert időpontját. Az egyén életében történt ismert események sorát visszakövetve másodpercre pontosítani lehet a születési időt. Ehhez legalább öt olyan eseményt kell megadni, melynek ismert ...
tovább
 
A muhurta - muhurtha - szó jelentése „megfelelő időpont”. Ha a kívánt eseményt a legmegfelelőbb időpontban végezzük, akkor az simán, akadályok nélkül kivitelezhető. A megfelelő időpont kiválasztásához az élettérkép - chart - elkészítése szükséges első lépésként. Ennek lekérése után, vagy ezzel egy időben küldje meg a kívánt esemény leírását, és a ...
tovább
 
A párok, barátok, üzlettársak, munkavállalók összeférhetőségének meghatározásához mindkét fél adatainak elemzése szükséges. E speciális technika segítségével emelhetjük kapcsolataink minőségét az életünkben, választ kapunk arra, hogy egy adott kapcsolat gyümölcsöző, tartós lesz-e, javasolt-e házasságot kötni a párunkkal, új munkaerő esetén mik várhatók a jövőben, stb...
tovább
 
A Sade Sati arra a hét és fél éves élet periódusra vonatkozik amit a Szaturnusz bolygó hatása határoz meg. Ez úgy nagyjából 30 évente jön el, általában egy élet alatt háromszor. Aggódást, lehangoltságot, csalódottságot, a harmónia hiányát eredményezi, lelassítja a dolgok alakulását az életünkben.
tovább
 
Amennyiben szeretne angol nyelven rendszeres tájékoztatást kapni a fontosabb napok megelevenedő minőségeiről és életünkre való hatásairól, valamint a panditok által javasolt soron következő jagjákról és előnyeikről, akkor itt megteheti.
tovább
 
 
„Jagja -Yagya- segítségével minden lehetséges. Nyomatékosítva a kifejezést: minden lehetséges… A jagják mind rendkívül erőteljesek.” Maharishi

Ha a bolygók állása nem kedvező, akkor negatív hatással vannak az életünk különböző területeire. Ekkor a természeti törvények támogatásának elnyerése...
tovább
 
A jantrák -yantra - alapvetően geometriai ábrák, melyek speciális energia mezőt alkotnak maguk körül. Hatékonyságuk és gyógyító erejük a bolygók káros hatásainak semlegesítésében rejlik. A jantra különösen erőteljes hatása a különböző testi és mentális problémákat is semlegesíti. A jantrák aranyveretes rézből készülnek, méretük 5x5 mm-től indul. Természetesen a ...
tovább
 
Nagyon fontos élettérképünk alapján meghatározni azt, hogy milyen drágaköveket hordhatunk és milyet nem. A nem megfelelő drágakövek negatív hatással lehetnek a viselőjére, szerencsétlenséget, betegséget okozhatnak. A helyes drágakő kiválasztásával felerősíthetjük a bolygók életünkre vonatkozó pozitív hatásait ...

tovább
 
A Védáról és a Védikus Hagyományról bővebben angol nyelven itt böngészhet.
tovább
 
Védikus naptár: Minden nap a természetet irányító intelligencia más és más minőségei elevenednek meg bennünk. A különböző bolygók, csillagok mozgása, a teljes univerzum, hatással van minden napra, minden órára, minden percre és minden másodpercre, és a természetet irányító törvények azok melyek mindezt meghatározzák ...
tovább
 
A Dévaták képeit megelevenítve a figyelmünkben az adott Dévata által képviselt minőségek elevenednek meg bennünk és környezetünkben. Ez életünk különböző területeinek felvirágzásával valamint a harmónia kiterjesztésével jár.
tovább
 
Angol nyelven a jagjákról bővebben itt olvashat.
tovább
 
védikus asztrológia :: jagja :: jantra :: élettérkép készítés :: drágakő rendelés :: megfelelő időpont :: meditáció :: vasztu
születési időpont pontosítás :: maharishi pandit :: védikus irodalom :: dévata :: dévaták :: védikus naptár :: vastu
dzsotis :: jyotish :: yagya :: yantra :: chart :: veda :: vedic :: gem :: muhurtha :: sade sati :: devata